17 syyskuun

Mikä on järjestelylaina

Lainojen yhdistäminen voi auttaa säästämään rahaa, mutta se ei aina ole paras vaihtoehto. Vakauta lainasi vain silloin, kun löydät vakauttamislainalle alhaisemman koron kuin mitä tällä hetkellä maksat. Jos luottokelpoisuutesi ei ole kovin hyvä tai jos et odota saavasi koskaan tulevaisuudessa edullisempaa luottoa, älä konsolidoi.

Henkilökohtaiset lainat ja niiden yhdistäminen

Henkilökohtainen laina on niin sanottua vakuudetonta velkaa. Se tarkoittaa, että lainan vakuutena ei ole vakuuksia, joten lainanantaja ottaa tämäntyyppisessä velassa suuremman riskin kuin auto- tai asuntolainoissa, joissa heillä on omaisuus vakuutena, jos et maksa lainaa takaisin. Alhainen korko antaa heille jonkinlaisen korvauksen tästä ylimääräisestä riskistä, mutta yleensä paremman luottokelpoisuuden omaavat henkilöt saavat alhaisempaa korkoa.

Mikä on järjestelylaina?

Järjestelylaina on sellaisia luottoja, joita sinulle myönnetään silloin tällöin. Sen ehtoihin saattavat kuulua velan maksaminen takaisin lyhennyksin tai kertaluonteisena suurempana eränä. Jos sinulla on useampi järjestelylaina ja ne ovat kaikki alimitoitettuja (pisteiden puute, hidas vauhti), voit yhdistellä jotkin lainoistasi ottamalla isommanlainan järjestelylainoistanne. Järjestelylainojen ottamisesta on hyötyä joillekin, mutta ei kaikille, joten lue tarkkaan kulut ja ehdot ennen kuin päätät mitä haluat tehdä.

Luottoluokituksen ja maksuhäiriömerkintöjen vaikutus

Henkilökohtaisille lainoille on tyypillistä, että ne nousevat voimakkaasti korkoon esimerkiksi seuraavien maksuhäiriömerkintöjen seurauksena. Lainaajat perivät joitakin korkeampia korkoja myös hyvätuloisilta asiakkailtaan. Jos luottokelpoisuutesi ei ole erityisen hyvä, parasta on maksaa henkilökohtainen laina takaisin silloin kun siitä on vain pieni osa jäljellä, jotta vahinko olisi mahdollisimman pieni ja omalta sektoriltasi tulisi mahdollisimman vähän negatiivista mainetta. Yritykset ovat usein valmiita alentamaan korkoa vastineeksi pitemmästä maksuajasta. Älä koskaan sekoita henkilökohtaista lainaa toiseen velkaan, sillä kokonaiskustannukset ovat usein jopa suuremmat.

Asuntolainat ja niiden yhdistäminen

Asunnonvakuuslaina on konkreettinen esimerkki lainasta, jossa ei ole mitään joustoa. Sen ehtoihin saattavat kuulua kiinnityksen varmistaminen vakuudella tai etuoikeuden menettäminen uuteen velkaan, jos et maksa sitä takaisin. Jos sinulla on asunnon- tai kiinteistönluottoa useampia, voit yrittää saada ne yhteen. Yhteinenlaina on todennäköisesti halvempi kuin useat yksittäiset lainat ja jos pienituloisuutesi tulee ilmi, voit pyytää pankkia selvittämään uusia ehtoja.

​Kirjoittajasta

vakuudetonyrityslaina.com

​Finannssialalla vuodesta 1997

​Saatat myös pitää seuraavista:

Paras yhdistelylaina

Lainojen yhdistäminen vertailu

Kulutusluottojen yhdistäminen

​Jätä viesti

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Subscribe to our newsletter now!